IQ Questions online Intelligence Test – Free IQ Test With Instant Results

IQ Questions Online Test:

There are many different tests that can be used to measure intelligence quotient or IQ. These tests typically include a series of questions or problems that are designed to assess a variety of mental skills and abilities, such as logical reasoning, problem-solving, and abstract thinking. Some common types of IQ tests include verbal tests, which measure verbal reasoning and vocabulary, and performance tests, which measure spatial ability and visual-motor coordination. On this page, we provide a complete interface of free IQ test with instant results (IQ Quiz online).

Table of Contents

It’s important to note that IQ tests are just one way to measure intelligence and that there are many different ways to be intelligent.

In addition, it’s important to keep in mind that test scores are just one factor that can be used to measure a person’s intelligence and potential. There are many other factors that contribute to a person’s overall intelligence, such as creativity, emotional intelligence, and practical skills.

IQ MCQs With Answer:

1)- Which number comes next in the sequence: 1, 3, 6, 10, 15, ?

  • A) 19
  • B)
  • 20
  • C) 21
  • D) 22

Answer: C) 21 (the sequence is adding consecutive numbers)

2)- What is the missing number in the sequence: 2, 5, 9, 14, 20, ?

  • A) 26
  • B) 27
  • C) 28
  • D) 29

Answer: C) 28 (the sequence is adding consecutive odd numbers)

3)- Which word does not belong in the following group: apple, banana, orange, grape, carrot?

  • A) apple
  • B) banana
  • C) orange
  • D) grape
  • E) carrot

Answer: E) carrot (it is a vegetable, while the others are fruits)

4)- Which shape comes next in the sequence: circle, square, triangle, circle, square, ?

  • A) triangle
  • B) circle
  • C) square
  • D) hexagon

Answer: A) triangle (the sequence is alternating between three shapes)

5)- If a plane crashes on the border between the United States and Canada, where do they bury the survivors?

  • A) Canada
  • B) United States
  • C) The survivors don’t need to be buried

Answer: C) The survivors don’t need to be buried (they are alive and don’t need to be buried)

6)- Which word does not belong in the following group: dog, cat, bird, snake, an elephant?

  1. A) dog
  2. B) cat
  3. C) bird
  4. D) snake
  5. E) elephant

Answer: E) elephant (it is the only animal that is not a small pet)

7)- Which shape comes next in the sequence: circle, square, pentagon, circle, square, ?

  • A) pentagon
  • B) circle
  • C) square
  • D) hexagon

Answer: D) hexagon (the sequence is adding one side to each shape)

8)- If a plane crashes on the border between France and Spain, where do they bury the survivors?

  • A) France
  • B) Spain
  • C) The survivors don’t need to be buried

Answer: C) The survivors don’t need to be buried (they are alive and don’t need to be buried)

Free IQ Test With Instant Results

Start Your Quiz:

0 votes, 0 avg
0

You have 10 minutes to pass to the quiz.


IQ TEST

1 / 10

Rashid bought a shirt for Rs.350 and sold it Rs.300. How much loss did he get?

2 / 10

The number, whose 7% is 42, is

3 / 10

Which number can replace both question marks? 2/? = ?/50.

4 / 10

20 men can construct a building in 40 days. How long will it take 10 men to do this work?

5 / 10

If 5 men can manufacture 27 baskets in an hour, how many baskets would 15 men manufacture in 40 minutes?

6 / 10

The number, whose 25% is 75, is

7 / 10

Rashid bought a shirt for Rs.350 and sold it Rs.300. How much loss did he get?

8 / 10

If 40 men build 4 buildings in 12 months, how many men would be required to build 6 houses in 4 months?

9 / 10

If 15 men can manufacture 27 baskets in an hour, how many baskets would 45 men can manufacture in 40 minutes?

10 / 10

If takes 14 taps to fill a swimming pool in 10 hours. How much time will it take 5 taps to fill the pool?

Your score is

The average score is 0%

0%

.

IQ Questions online Intelligence Test

Attempt IQ Questions online Intelligence Test And find personal appraisal:

Hence IQ question test online basically gain knowledge and awareness regarding various educational disciplines,  intelligence question level test usually prepared a higher IQ level of persons.

For Candidates:

In this section, candidates can attempt online tests for jobs i.e. Every day online test, Mathematics, Pedagogy Online Test, Psychometric Online Test, Current Affairs and Islamic study online test.